Play

More Human Than Human

More Human Than Human onderzoekt wat het betekent om te leven in het tijdperk van intelligente machines. Na de vertoning vertelt wetenschapper Ties van de Werff over de invloed van robots op ons dagelijks leven.

Tijden & Tickets

Kunstmatige intelligentie is overal. We hebben er – vaak onbewust – al een relatie mee. Zo vinden we het bijvoorbeeld niet vreemd meer om te praten tegen onze telefoon. Maar wat betekent het als de technologie zich nog verder ontwikkelt? Zullen liefdesrelaties met een algoritme normaal worden? Of is kunstmatige intelligentie juist een grote bedreiging voor de mens, iets waar wetenschappers als Stephen Hawking en Nick Bostrom voor waarschuwden?

Op informatieve en speelse wijze laat deze film ons nadenken over wie wij zijn als mens, wat ons definieert en op welke manier dit kan veranderen door wiskunde en algoritmes. De filmmakers doen ons beseffen hoe kunstmatige intelligentie het leven van ons, en onze kinderen, zal beïnvloeden. Zal kunstmatige intelligentie de mensheid overbodig maken?

Ties van de Werff is opgeleid als interdisciplinair wetenschapper in Science & Technology Studies en Empirical Philosophy. Na de filmvertoning zal Van de Werff spreken over de invloed van robots op ons dagelijks leven.

Dit programma is in het Engels.

Tommy Pallotta & Femke Wolting, Nederland, VS, België, 2018, 79 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.