Play

Monos

Apocalypse Now meets Lord Of The Flies in deze hallucinatoire junglethriller over een tienerguerrillagroep die in het Amazonegebied een Amerikaanse gijzelaar moet bewaken.

Deze film is thuis te zien via Picl
Tijden & Tickets

MONOS zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.Op een woeste hoogvlakte in Colombia staat een stel jongeren strak in het gelid. Een fanatieke commandant blaft zijn soldaten een nieuwe opdracht toe. Naast de krijgsgevangen Amerikaanse dokter moeten ze ook de koe Shakira verzorgen en bewaken voor De Organisatie. Als de commandant vertrokken is, lijkt het echter meer een tienerkamp dan een militaire eenheid. Er wordt gestoeid met elkaar, er wordt gelachen en er ontstaan stelletjes. Maar na een rampzalige gebeurtenis wordt het menens.

Regisseur Alejandro Landes is niet geïnteresseerd in een politiek verhaal over kindsoldaten. Hij kiest voor een allegorische aanpak, waarbij het verhaal de gedaante aanneemt van een junglethriller. Er is veel ambiguïteit, met seksuele spanningen tussen zowel de mannelijke als de vrouwelijke soldaten, en een gijzelaar die heen en weer geslingerd lijkt te worden tussen het stockholmsyndroom en de drang om te ontsnappen. De toenemende spanning wordt onderstreept door de percussierijke score van Mica Levi (UNDER THE SKIN, JACKIE).

Alejandro Landes, Colombia , Argentinië, Nederland, Duitsland, Zweden, Uruguay, 2019, 103 min. Spaans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Moisés Arias, Julianne Nicholson, Sofía Buenaventura, Karen Quintero, Laura Castrillón.