Play

Mon Crime

Komedie van de Franse veelfilmer François Ozon (Potiche, 8 Femmes) over een actrice die in het Parijs van de jaren dertig beschuldigd wordt van de moord op een beroemde producent.

Tijden & Tickets

Madeleine Verdier is een jonge, knappe, berooide en ongetalenteerde actrice en Pauline een jonge werkloze advocate. Ze zijn hartsvriendinnen en nu een gevangenisstraf dreigt, schiet Pauline Madeleine te hulp. Met succes: Madeleine wordt vrijgesproken van de moord. Daarmee is een weg gebaand naar een leven van roem en succes. Madeleine heeft er echter geen rekening mee gehouden dat de waarheid uiteindelijk altijd aan het licht komt.

François Ozon is een van de kopstukken uit de hedendaagse Franse cinema. Hij staat bekend om de intensiteit van zijn drama’s (DANS LA MAISON, JEUNE ET JOLIE, FRANTZ). Steeds terugkerende elementen in zijn films zijn satirische humor en menselijke seksualiteit. Dit alles geschoten in beelden van grote esthetische schoonheid. Het Amerikaans tijdschrift Variety noemde MON CRIME Ozons meest ambitieuze werk sinds 8 FEMMES (2002). (ms)

François Ozon, Frankrijk, 2023, 102 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon, André Dussollier.