Play

Misbehaviour

Brits komisch drama over een groep vrouwen die een plan beramen om de Miss World-verkiezing van 1970 in Londen te verstoren.

Tijden & Tickets

In 1969 keken meer mensen naar de Miss World-verkiezing dan naar de maanlanding. In 1970 vindt de uitzending in Londen plaats met de Amerikaanse comedy-legende Bob Hope als presentator. Met de opkomst van de burgerrechten- en vrouwenrechtenbewegingen ligt de show al snel onder vuur wegens het vrouwonvriendelijke en racistische karakter. Dan besluit de net opgerichte Women’s Liberation Movement het podium te bestormen tijdens de live-uitzending.

Regisseur Philippa Lowthorpe (THE CROWN, CALL THE MIDWIFE) belicht de ware gebeurtenissen vanuit het perspectief van de dappere vrouwen die met hun actie de wereld willen verbeteren en vrouwenemancipatie op de kaart zetten, en van de jonge missen die hopen op een carrière en beter leven door Miss World. MISBEHAVIOUR is daardoor een genuanceerde en tevens hartverwarmende, grappige en charmante film over feminisme met een nog steeds relevante boodschap. (ek)

Philippa Lowthorpe, VK, Frankrijk, 2020, 107 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley, Keeley Hawes, Phyllis Logan, Rhys Ifans.
Misbehaviour Ps 1 Jpg Sd Low 9094 1583926241