Play

Minding the Gap + voorfilm Dakloos voor een Week + dj-set Stadsnomade | Uitverkocht

Eén van de beste documentaires van de voorbije jaren is dit prijsbeest over enkele jongens die opgroeien in bittere armoede maar een uitlaatklep vinden in het skateboarden.

Tijden & Tickets

Maar liefst 58 prijzen won MINDING THE GAP, waaronder de Speciale Juryprijs tijdens Sundance. De documentaire omspant twaalf jaar uit het leven van een groep jongens die opgroeien in Rockford, Illinois, in het hart van de zogenaamde Rust Belt. Wie hier opgroeit, wacht een leven van werkeloosheid en armoede. Een van de tieners, Bing Liu, filmt al hun avonturen. Hij legt ook vast hoe ze de volwassenheid in worden gekatapulteerd, inclusief rotbaantjes en baby’s. Jaren later keert Liu terug naar zijn geboorteplaats om te zien wat er van zijn vrienden is geworden. Zijn knap gemonteerde film krijgt een diepere, pijnlijke laag naarmate de regisseur meer van zichzelf blootgeeft.


Programma:

19.30u:
Festivalterrein & bar open + Stadsnomade dj-set henna.essa & Ollie The Magic Bum (Plata Morgana collectief)
21.00u:
Vertoning showreel Stadsnomade
21:05u:
Korte film: Dakloos voor een Week + Q&A met Michiel Ubels (verantwoordelijk voor montage film)
21:35u:
Hoofdfilm: Minding the Gap
00:00u:
Festivalterrein sluit


Dakloos voor een Week
Cas Beijers & Guido Zeegers, Nederland 2016, 20 minuten.
Cas en Guido willen ervaren hoe het is om dakloos te zijn en gaan tussen de kerst en nieuwjaar de straat op. Al snel brengt hun motto ‘het plan is geen plan’ ze in de problemen…

Bing Liu, VS, 2018, 93 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.