Play

Mind My Mind

Ontroerende en optimistische animatiefilm over leven met autisme, die aan een zegetocht langs internationale filmfestivals bezig is.

Tijden & Tickets

Chris, een jonge man met autisme, probeert in het dagelijkse leven zijn obsessie voor modelvliegtuigjes te verhullen. Hans, het mannetje in zijn hoofd, helpt hem daarbij. Hij schrijft de scripts voor allerlei alledaagse situaties en ontmoetingen. Op een feestje ontmoet hij Gwen, een zoöloog, die hem uitnodigt haar favoriete kameleon te komen bekijken. Chris vindt haar leuk en moedig volgt hij het flirt-script van Hans.

In deze prachtige, met de hand getekende animatiefilm, schetst Floor Adams een wereld die ook voor niet-autisten herkenbaar is.


Mind My Mind + Q&A | ma 17 feb, 19:30u (Uitverkocht)

Op maandag 17 februari wordt deze film ingeleid door Hannah Ebben. Hannah is gespecialiseerd in de representatie van autisme in onze visuele cultuur, film in het bijzonder. Ze onderzoekt hoe autisme in metaforen en clichés wordt gevangen en probeert daar nieuwe concepten tegenover te stellen. In haar inleiding laat ze filmfragmenten zien en legt ze uit waarom we autisme uit moeten gaan beelden als een geleefde ervaring en niet als een cliché.

Hannah Ebben studeerde cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en deed haar promotieonderzoek bij het Autism Centre, Faculty of Development and Society, Sheffield Hallam University.

Floor Adams, maker van MIND MY MIND en afgestudeerd animatieregisseur, wordt geïnterviewd via Skype.

Programma:
19.30u Introductie en lezing Hannah Ebben
20.00u Start film: Mind My Mind
20.30u Q&A met Hannah Ebben en regisseur Floor Adams via Skype
21.15u Einde

Floor Adams, Nederland, België, 2019, 30 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.
Mind My Mind Ps 1 Jpg Sd Low 8493 1579690274