Play

Mildred Pierce

Klassiek drama van Michael Curtiz (Casablanca) over een liefdevolle moeder die zich ontwikkelt tot een succesvolle horecaondernemer, maar worstelt met een hebzuchtige dochter.

Psychoanalyse & Film
N.B: Deze film is Engels gesproken en niet ondertiteld. Spreker: Marion van der Wijngaart
Tijden & Tickets

Mildred Pierce is een moeder die in het Los Angeles van de jaren dertig haar sociale status en die van haar familie wil verbeteren. Ze neemt een baan als serveerster, maar klimt al snel op de carrièreladder. Ondanks Mildreds behaalde succes wil haar verwende dochter Veda dat haar moeder nog harder gaat werken, ook als dat betekent dat ze daarmee haar moeder ten gronde richt.
MILDRED PIERCE is gebaseerd op het gelijknamige boek van James M. Cain, wiens verhalen ook aan de basis lagen van andere film noir klassiekers als DOUBLE INDEMNITY en THE POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE. Cain was zwaar onder de indruk van deze verfilming en dan vooral van hoofdrolspeelster Joan Crawford, die voor haar vertolking van Mildred Pierce een Oscar won. De Hollywooddiva lag ‘ziek’ in bed toen ze haar Oscar won, en nodigde vervolgens de pers in haar slaapkamer uit om ‘m alsnog in ontvangst te nemen.

Michael Curtiz, VS, 1945, 111 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling. Met Joan Crawford, Jack Carson, Zachary Scott, Eve Arden, Ann Blyth.
Mildred Pierce 1945 Poster 9906 1597916012