Play

Mijn Vader is een Saucisse

Humoristische Belgische familiefilm over een twaalfjarig meisje dat als enige in de familie haar vader wil helpen als die zijn baan als bankier opgeeft en besluit acteur te worden.

Tijden & Tickets

Bekijk deze film op Picl.

MIJN VADER IS EEN SAUCISSE is een verhaal over de moed die nodig is om je dromen na te jagen. Wanneer Paul besluit om zijn vaste baan op te geven, valt dit bij zijn kinderen niet in goede aarde. Hun vader wil zijn droom najagen en acteur worden. Is het een burn-out? Een midlifecrisis? Wanneer zijn ambitieuze vrouw Véronique thuiskomt van een zoveelste zakenreis en het nieuws te horen krijgt, is het hek helemaal van de dam. Volgens Véronique moet en zal Paul snel weer bij zinnen komen. Pauls jongste dochter Zoë gelooft echter als enige in haar vader. Ze moedigt hem aan en duikt samen met hem het avontuur in. Wat op het eerste gezicht een belachelijk, tot mislukken gedoemd plan lijkt, wordt uiteindelijk een grappige, spannende en ontroerende reis die het hele gezin wakker schudt en doet openbloeien.

Anouk Fortunier, België, 2020, 84 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Johan Heldenbergh, Savannah Vandendriessche, Hilde De Baerdemaeker, Eva Van der Gucht, Serge-Henri Valcke.
Mijn Vader is een Saucisse ps 1 jpg sd low Photo by Kris Dewitte 615aca03eafc3