Play

Mijn moeder is een Gorilla (4+)

Zweedse animatiefilm over een weesmeisje dat geadopteerd wordt door… een gorilla. Even wennen, zo’n apenmoeder, maar al snel zijn moeder en dochter onafscheidelijk. Duur 74 min.

Filmblik
Tijden & Tickets

Al zolang ze zich kan herinneren, woont Jonna in een weeshuis, wachtend op de dag dat ze zal worden geadopteerd. Iedereen is blij als er tijdens de open dag van het weeshuis een oude auto het terrein oprijdt, maar wanneer daar een stevige gorilla uitstapt schrikt iedereen zich te pletter. Van de eerste schrik bekomen lijkt er direct een klik te zijn tussen Jonna en de gorilla en al snel worden de adoptiepapieren getekend. Natuurlijk is het wel even vreemd, zo’n apenmoeder, maar al snel zijn de twee de beste maatjes en genieten ze volop van elkaars gezelschap en het feit dat ze zo verschillend zijn. Het geluk van moeder en dochter dreigt echter verstoord te worden als de burgemeester de adoptie ongedaan wil maken.

Deze film is ook te zien via Picl

Linda Hambäck, Zweden, 2020, 74 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Melise de Winter, Wiebe-Pier Cnossen, Ayana Visser, Edna Kalb, Teun Batenburg, Marloes van den Heuvel, Simon Zwiers, Trevor Reekers, Beatrijs Sluijter, Huub Dikstaal, Romy Winters, Mathijs Stoop, Tara Gijsbers, Sandra Kwint, Vivian Andriese van Huiden.
Mijn moeder is een Gorilla ps 1 jpg sd low 61372b40c6e4f