Play

Mijn bijzonder rare week met Tess

Heerlijk zomerse en bijzonder verbeeldingsvolle jeugdfilm over Sam en Tess, twee eigenzinnige kinderen die elkaar ontmoeten tijdens een zonovergoten vakantie.

Avant-première
Tijden & Tickets

Sams (11) vakantie op Terschelling begint desastreus: zijn moeder ligt op bed met migraine en zijn broer breekt zijn been. Al snel ontmoet hij de eigenzinnige Tess (11). Zij lijkt dezelfde wonderlijke kijk op de wereld te hebben als Sam, en hij raakt gefascineerd. Wat schuilt er achter haar mysterieuze missie? En hoe kan hij haar helpen?

Tijdens de vele zonnige ontmoetingen komt Sam erachter dat hij verliefd is op Tess. Thuis laat hij hier niet veel over los. Hij praat net zomin over zijn zelfbedachte alleenheidstraining: de gedachte aan de dood, en dat hij dan als jongste alleen zal overblijven, heeft hem doen besluiten te oefenen om alleen te zijn. Aanvankelijk gaat dit hem makkelijk af, maar hoe meer hij de mensen om zich heen gaat waarderen, hoe lastiger het wordt.

Deze film is zowel licht als serieus en behandelt, op een bijzonder frisse wijze, thema’s die relevant zijn voor kinderen van de leeftijd van Sam en Tess.


Heet jij Tess? Alle meisjes die Tess heten mogen gratis naar de avant-première op zondag 30 juni!
De actie geldt op basis van beschikbaarheid en op vertoon van een geldig ID-bewijs.

Steven Wouterlood, Nederland, 2019, 82 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Sonny van Utteren, Josephine Arendsen, Julian Ras, Jennifer Hoffman, Tjebbo Gerritsma, Suzan Boogaerdt, Hans Dagelet, Terrence Schreurs, Guido Pollemans.
Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess Ps 1 Jpg Sd Low 6341 1559134634