Play

Mijn bijzonder rare week met Tess

Hartverwarmende familiefilm over een jongen die bang is om als jongste van het gezin later alleen over te blijven, maar die tijdens een vakantie leert het leven te omarmen.

Deze film is thuis te zien via Picl
Tijden & Tickets

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.De elfjarige Sam, een slim, innemend jongetje dat klein is voor zijn leeftijd, viert de zomervakantie met zijn vader, moeder en broer Jorre op Terschelling. Sam heeft besloten om zich voor te gaan bereiden op het feit dat hij later – na de dood van zijn ouders en broer – alleen zal zijn. Hij heeft daarom een alleenheidstraining bedacht.

Doordat zijn broer een been breekt, ontmoet Sam de levenslustige Tess, de dochter van de doktersassistente. Sam raakt gefascineerd door dit eigenzinnige meisje, dat net zo’n wonderlijke kijk op de wereld lijkt te hebben als hijzelf. Sam voelt zich vaak niet begrepen door zijn ouders, en zeker niet door Jorre, maar bij Tess is alles anders. Hij komt er al snel achter dat Tess bezig is met een mysterieuze missie. Sam weet niet precies wat ze van plan is, maar dat ze zijn hulp goed kan gebruiken, is overduidelijk.

Gebaseerd op het bekroonde boek van Anna Woltz.
Vanuit Lumière LAB ontwikkelden bij Mijn bijzonder rare week met Tess een lesbrief boordevol leerzame en leuke kijk- en doevragen. Ga jij hiermee aan de slag? Je downloadt de lesbrief hier!

Steven Wouterlood, Nederland, 2019, 82 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Sonny van Utteren, Josephine Arendsen, Julian Ras, Jennifer Hoffman, Tjebbo Gerritsma.
Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess Ps 1 Jpg Sd Low 6341 1559134634