Play

Mijn Beste Vriendin Anne Frank

In de allereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank staat het aangrijpende verhaal van haar vriendschap met Hannah Goslar centraal.

Tijden & Tickets

Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen.

MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK is geregisseerd door de succesvolle Nederlandse filmmaker Ben Sombogaart (KNIELEN OP EEN BED VIOLEN, DE TWEELING, ABELTJE, HET ZAKMES). De opnames van de film werden deels gemaakt in de Amsterdamse Peperstraat, in de oude Jodenbuurt van waaruit tijdens de Tweede Wereldoorlog veel bewoners werden gedeporteerd. De film is opmerkelijk genoeg de eerste Nederlandse speelfilm over het leven van Anne Frank. Het script is gebaseerd op de memoires van de inmiddels 92-jarige Hannah Goslar, die in tegenstelling tot haar jeugdvriendin Anne Frank de oorlog overleefde.

Ben Sombogaart, Nederland, 2020, 103 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Aiko Beemsterboer, Björn Freiberg, Roeland Fernhout, Hans Peterson, Josephine Arendsen.
Mijn Beste Vriendin Anne Frank ps 1 jpg sd low 611d091c467a1