Play

Mid90s

Aanstekelijk regiedebuut van acteur Jonah Hill over een tiener die in het LA van de jaren negentig aansluiting zoekt bij een groep skateboarders. De soundtrack is een feest van herkenning voor iedereen die jong was in ‘the nineties’.

Tijden & Tickets

Stevie heeft het moeilijk thuis – zijn alleenstaande moeder werkt zich te pletter en is vaak van huis, zijn oudere broer mishandelt hem en ook op school kijkt niemand naar hem om. Stevie heeft dringend vrienden nodig. Die denkt hij te hebben gevonden als hij een groep skateboarders ontmoet. Hij doet alles om bij ze te horen, ook al heeft de ‘nette’ Stevie weinig gemeen met de vier straatschoffies. Hij is allang blij dat ze hem onder hun vleugels nemen en leert van hen harde, maar belangrijke levenslessen.

MID90s is geen doorsnee coming of age-drama. Het is een kleine, pure film die teder, maar ook rauw en verre van sentimenteel is. (ek)

Jonah Hill, VS, 2018, 85 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Sunny Suljic, Katherine Waterston, Lucas Hedges, Na-kel Smith, Olan Prenatt.
Doorlezer

Authenticiteit is het scharnier waarrond het regisseursdebuut van Jonah Hill draait. Opvallend, want de beste man is inmiddels een Hollywood-icoon, geroemd om zijn aanstekelijke performances in zowel komische hoogvliegers (SUPERBAD) als epische drama’s (THE WOLF OF WALL STREET). Toch verkoos hij voor MID90S natuurlijkheid boven hype-garanties. “I knew I was going to cast skateboarders and teach them how to act, as opposed to actors and teach them how to skateboard,” kaatste Hill een interviewer toe. “Each one of these kids possessed a rawness, vulnerability, and inability to be false." Deze quote is net zo goed van toepassing op de cultfilm KIDS (1995), een grote inspiratie voor Hill. De acteurs in dit baanbrekende portret van New Yorkse jongeren waren ook grotendeels straatkinderen, gecast op basis van hun geloofwaardigheid en levenservaring. History repeats, kortom, en de nineties zijn geen slechte tijd om nog eens over te doen, toch?

Leer de jonge skatesterren van MID90S kennen in dit interview.