Play

Mes Frères, Et Moi

Innemend familiedrama over een tiener uit een probleemgezin die tijdens het uitoefenen van een taakstraf een operazangeres ontmoet. Het wordt een keerpunt in zijn leven.

Tijden & Tickets

Nour is de jongste van vier broers. Vader is er niet (meer) en moeder ligt doodziek in bed. De jongens moeten zichzelf zien te redden. De grote karakterverschillen hebben inmiddels een turbulente gezinssituatie veroorzaakt en Nour is vaak het mikpunt van plagerijen. Daarbij moet er geld verdiend worden om moeders medicijnen te bekostigen, dus vakantie vieren zit er niet in. Als Nour een taakstraf moet uitvoeren in een school ontmoet hij daar een operazangeres die een zomercursus geeft. Al gauw blijkt de jongen talent te hebben, maar zo vanzelfsprekend is het niet om deze unieke kans te grijpen.

Deze film, met deels op Yohan Manca’s eigen jeugd gebaseerde ervaringen, toont – naast de moeilijke situatie waarin de jongens zijn beland – ook op een liefdevolle manier hoe krachtig familiebanden kunnen zijn. (av)

Yohan Manca, Frankrijk, 2021, 109 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Maël Rouin-Berrandou, Judith Chemla, Dali Benssalah, Sofian Khammes, Moncef Farfar.