Play

Men

Humoristische horrorfabel van Alex Garland (Ex Machina) over een jonge weduwe die na de tragische dood van haar man rust hoopt te vinden op het Engelse platteland.

Tijden & Tickets

Het is pas juni, maar de prijs voor de meest opzienbarende ontknoping van dit filmjaar mag nu al naar MEN. De film begint als Harper, een door Jessie Buckley (THE LOST DAUGHTER, BEAST, WILD ROSE) vertolkte jonge vrouw uit Londen, arriveert bij een riant landhuis. Harpers verstikkende huwelijk met een manipulatieve man is geëindigd in een tragedie en ze hoopt op het Engelse platteland weer op adem te kunnen komen. Nadat ze door de excentrieke en een tikje griezelige verhuurder van het landhuis is ontvangen, lijkt Harper weer tot zichzelf te komen. Tijdens een boswandeling blijkt echter dat ze achtervolgd wordt en wat begint als een sluimerende dreiging eindigt in een heuse nachtmerrie.

Met MEN laat Alex Garland opnieuw zien hoe je genrefilms kunt gebruiken voor een bespiegeling over een maatschappelijk thema. Dit keer richt Garland zijn pijlen op mannen: op hun ploertige gedrag en op de wijze waarop ze vrouwen emotioneel manipuleren en seksualiseren. Dat thema wordt verpakt in een zeer geestige en creatieve folkhorrortrip. (mv)

Alex Garland, VS, 2022, 101 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jessie Buckley, Rory Kinnear, Paapa Essiedu, Gayle Rankin, Sarah Twomey.
Men ps 1 jpg sd low 6295e01dccca2