Play

Melk

Aangrijpend drama over een jonge vrouw die na de stilgeboorte van haar kindje een nieuwe bestemming voor haar moedermelk zoekt. Ze hoopt de melk te doneren, maar dit blijkt moeilijker dan verwacht.

Laatste kans
Tijden & Tickets

Robin is zich ervan bewust dat moedermelk er van nature om vraagt om gedronken te worden. Het weggooien ervan voelt als verspilling. Haar zoektocht naar een goede bestemming voor de flesjes gekolfde melk kent vele tegenslagen, waarmee de vastberadenheid om haar plan te laten slagen alleen maar sterker wordt.

Kolk levert een indringend speelfilmdebuut af rondom de onverbrekelijke band tussen moeder en kind, het verwerken van verlies en de diverse stadia in een rouwproces. Naast hoofdrolspeelster Frieda Barnard bestaat de cast veelal uit amateurs die onder meer in de zorg werkzaam zijn of lid zijn van een wandelgroep op Facebook. Het ingetogen camerawerk van Emo Weemhoff en de opvallend rustige score van Alexander Reumers geven lucht aan het emotioneel beladen thema van de film. (ms)

Stefanie Kolk, Nederland, 2023, 96 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Frieda Barnhard, Arnoud Bos, Jelmer Chalkiopoulos, Jules Elting, Monique Heijmink-Wiegman.