Play

Mektoub, My Love: Canto Uno - Engels ondertiteld

Amin reist in de zomer af naar zijn familie in Zuid-Frankrijk om samen met zijn jeugdvrienden op de versiertoer te gaan. Deze romantische zomerfilm van Abdellatif Kechiche (La Vie d’Adèle) is in alle opzichten een lust voor het oog.

Tijden & Tickets

N.B. Deze versie is Engels ondertiteld. Voor de Nederlands ondertitelde versie klik hier.

De film speelt zich af in 1994. Een tijd waarin de mensen volgens Kechiche nog zonder angst voor geweld leefden. De Eerste Golfoorlog was gaande, maar daar merkten we weinig van. Kechiche wilde de luchtigheid en zorgeloosheid van die tijd vatten, omdat die zo schril contrasteert met hoe hard en gesloten hij de samenleving van nu ervaart.

Het controversiële LA VIE D'ADÈLE, waarmee Kechiche een Gouden Palm won op het filmfestival in Cannes, zal wellicht nog op uw netvlies gebrand staan. Dan kunt u nu opgelucht ademhalen. Of bent u wellicht teleurgesteld. MEKTOUB, MY LOVE: CANTO ONE is namelijk aanzienlijk minder rauw. Kechiche heeft zijn objectiverende blik echter niet laten varen, maar beperkt die intussen niet meer tot enkel de vrouw. (ms)

Abdellatif Kechiche, Frankrijk, Italië, 2018, 90 min. Frans & Engels gesproken, Engels ondertiteld. Met Shaïn Boumedine, Ophélie Bau, Salim Kechiouche, Lou Luttiau, Alexia Chardard, Hafsia Herzi.