Play

Mektoub, My Love: Canto Uno

Amin reist in de zomer af naar zijn familie in Zuid-Frankrijk om samen met zijn jeugdvrienden op de versiertoer te gaan. Deze romantische zomerfilm van Abdellatif Kechiche (La Vie d’Adèle) is in alle opzichten een lust voor het oog.

Tijden & Tickets

De film speelt zich af in 1994. Een tijd waarin de mensen volgens Kechiche nog zonder angst voor geweld leefden. De Eerste Golfoorlog was gaande, maar daar merkten we weinig van. Kechiche wilde de luchtigheid en zorgeloosheid van die tijd vatten, omdat die zo schril contrasteert met hoe hard en gesloten hij de samenleving van nu ervaart.

Met LA VIE D'ADÈLE won Kechiche in 2013 de Gouden Palm won op het filmfestival in Cannes. Vijf jaar na deze film brengt Kechiche dus opnieuw een warmbloedig portret van jonge liefdeslevens, vriendschap en hormonen, ditmaal aan de Middellandse zee. (ms)

Abdellatif Kechiche, Frankrijk, Italië, 2017, 175 min. Frans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Shaïn Boumedine, Ophélie Bau, Salim Kechiouche, Lou Luttiau, Alexia Chardard, Hafsia Herzi.