Meet Me in St. Louis

"Have yourself a merry little Christmas", zingt Judy Garland in deze betoverende, weelderige Hollywoodmusical. De filmklassieker keert deze kerstvakantie terug naar de filmzalen.

Tijden & Tickets

De familie Smith leidt een gelukkig bestaan in St. Louis, de stad die in 1904 het decor is van de Wereldtentoonstelling. De twee oudste dochters zijn druk met het vinden van een potentiële huwelijkskandidaat en de rest van de familie wordt daarin behoorlijk meegesleurd. Als vader Smith plots aankondigt dat hij voor zaken naar New York is overgeplaatst en dat zijn familie hem moet volgen, staat het idyllische leven van de familie op zijn kop. Ze moeten St. Louis, hun leven en de Wereldtentoonstelling achter zich laten.
MEET ME IN ST. LOUIS werd voor het eerst uitgebracht tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, in december 1944, en was bedoeld als de ultieme feelgood-film, een antigif tegen de harde realiteit. De liedjes stuwen het verhaal voort, zoals speciaal voor de film gecomponeerde songs als 'The Trolley Song', 'The Boy Next Door',' Have Yourself a Merry Little Christmas' en 'You and I'.

Vincente Minnelli, VS, 1944, 113 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Judy Garland, Margaret O'Brien, Tom Drake.
Meet Me In St  Louis Poster 10832 1607429726