Play

Medusa Deluxe

Uitbundig zwartkomisch moordmysterie dat zich afspeelt tijdens een extravagante kapperswedstrijd. De moord op een van de deelnemers zaait verdeeldheid onder de modellen en de kappers.

Tijden & Tickets

Tijdens een wedstrijd die volledig in het teken staat van extravagante kapsels en de kappers die ze gecreëerd hebben, wordt de favoriet voor de hoofdprijs gescalpeerd aangetroffen. Na deze mysterieuze moord heerst er overal wantrouwen: deelnemers, modellen, juryleden – ze zijn allemaal verdachten.

Dit wervelende filmdebuut van Thomas Hardiman is prachtig gefilmd door cameraman Robbie Ryan (THE FAVOURITE). Hij laat zijn camera soepel door het doolhof van het evenementencomplex zweven, langs de vele spiegels, felle tinten en de verbluffende kapsels.

MEDUSA DELUXE geeft niet alleen een inkijkje in een flamboyante subcultuur, maar laat tegelijkertijd het publiek tot het einde toe gissen wie de gruwelijke misdaad heeft gepleegd. (bw)

Tom Hardiman, VK, 2022, 101 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Luke Pasqualino, Lilit Lesser, Clare Perkins, Kayla Meikle, Debris Stevenson..