Play

May December

Intrigerend melodrama van Todd Haynes (Carol) over een actrice die in voorbereiding op haar volgende rol binnendringt in het leven van een lerares die een relatie begon met een dertienjarige leerling. Met Julianne Moore en Natalie Portman.

Tijden & Tickets

Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgemeten in de roddelbladen bereiden Gracie en haar 23 jaar jongere man Joe zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling. De onderlinge relaties komen onder druk te staan als Hollywood-actrice Elizabeth Berry arriveert. Zij doet onderzoek voor haar volgende filmrol, een film over het schandaal, waarin ze Gracie zal vertolken. Vreemde ogen blijken ook in dit geval te dwingen. Terwijl Elizabeth dichter bij het stel probeert te komen, komen de ongemakkelijke feiten van de relatie tussen Gracie en Joe bloot te liggen. Is hun huwelijk gebaseerd op romantiek of op misbruik?

Todd Haynes werkte voor MAY DECEMBER opnieuw samen met Julianne Moore, met wie hij eerder SAFE (1995) en FAR FROM HEAVEN (2002) maakte. De film fileert onze obsessie met roem en de sensatiezucht van de roddelpers en laat zien hoe moeilijk het is om een ander persoon volledig te begrijpen. (mv)

Todd Haynes, VS, 2023, 118 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Natalie Portman, Julianne Moore, Charles Melton, Piper Curda, Cory Michael Smith..