Play

Matthias et Maxime

Intiem en emotioneel drama van Xavier Dolan (Mommy) over de twijfels en levensangsten van laattwintigers.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is thuis te zien via Picl
Tijden & Tickets

MATTHIAS ET MAXIME zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.
Matthias werkt als advocaat en Maxime staat op het punt naar Australië te reizen om daar zijn geluk te beproeven. Een filmstudent strikt hen voor een kusscène in een film. Die kus wakkert gevoelens aan waar ze zich geen raad mee weten.


Met J'AI TUÉ MA MÈRE won Dolan in 2009 de Caméra d’Or in Cannes (beste debuutfilm). Hij was destijds twintig. Homoseksualiteit en moeder-zoonrelaties zijn terugkerende thema’s in zijn werk, waarbij de moederrol vaak door Anne Dorval wordt vertolkt. Ook speelt hij zelf in veel van zijn films. Hij kiest de muziek in zijn films zorgvuldig. De teksten van de songs moeten het verhaal illustreren.

Dolan is sinds 2019 bijzonder productief gebleken; in tien jaar tijd leverde hij acht films af. Dat leverde hem vergelijkingen op met andere veelfilmers als François Ozon en Werner Fassbender, ook homoseksuele filmauteurs die jong debuteerden en het doorsnee publiek regelmatig choqueerden. Inmiddels is Xavier Dolan een begrip op zich. (ms)

Xavier Dolan, Canada, 2019, 119 min. Frans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Gabriel D’Almeida Freitas, Xavier Dolan, Pier-Luc Funk, Samuel Gauthier, Antoine Pilon, Anne Dorval.
Matthias Et Maxime Ps 1 Jpg Sd Low  Shayne Laverdiere 8855 1582040164