Play

Maternal

Delicaat en gevoelig, maar ook geestig portret van het leven in een religieus opvanghuis voor jonge alleenstaande moeders in Buenos Aires.

Laatste kans
Tijden & Tickets

Twee van hen zijn de vriendinnen Lu en Fati. Het contrast tussen beiden is groot. Zo bedeesd als Fati is, zo vrijgevochten is Lu. Het enige dat ze gemeenschappelijk hebben, is dat ze zich geen raad weten met hun kroost. Met de komst van de novice Paola ziet Lu haar kans schoon: ze vlucht het klooster uit zonder haar dochter Nina. Paola ontfermt zich over Nina. Door de band die er ontstaat, wordt Paola’s religieuze devotie aan het wankelen gebracht.

Maura Delpero is bekend om haar documentaires die balanceren op de scheidslijn tussen non-fictie en fictie. Ter voorbereiding op haar speelfilmdebuut gaf ze vier jaar lang filmcursussen in opvanghuizen voor tienermoeders. Door de daar opgedane ervaringen kwam ze tot de vraag die ze in MATERNAL probeert te beantwoorden: wordt moederschap bepaald door een bloedband of door toewijding? (ms)]

Ook te zien via Picl.

Maura Delpero, Italië, Argentinië, 2019, 91 min. Spaans & Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Lidiya Liberman, Denise Carrizo, Agustina Malale, Isabella Cilia, Alan Rivas, Livia Fernán.
Maternal ps 1 jpg sd low 62bc0d78311c9