Play

Mascarade

Oplichterskomedie van Nicolas Bedos (La Belle Époque), tegen het decor van de Franse Rivièra; een zonnige plek voor duistere mensen.

Tijden & Tickets

Nadat zijn carrière als balletdanser tot een einde is gekomen door een motorongeluk, is Adrien aan de Côte d’Azur neergestreken, waar hij zich laat onderhouden door de oudere actrice Martha. Zijn leven neemt een nieuwe wending wanneer hij Margot ontmoet, een jonge oplichtster die de Franse Rivièra afstroopt op zoek naar rijke mannen die ze kan afpersen met compromitterende foto’s. Adrien en Margot broeden samen op een plan om de rijke makelaar Simon wat geld af te troggelen.

MASCARADE is een oplichtersfilm volgens het boekje. Regisseur Bedos kent zijn klassiekers en gebruikt elementen uit films als CHARADE, DIRTY ROTTEN SCOUNDRELS en SUNSET BOULEVARD, en voegt daar wat zonovergoten beelden van Zuid-Frankrijk en een vleugje seks aan toe. En zoals dat hoort in dit genre, is het altijd maar de vraag wie nou eigenlijk de oplichter is, en wie het slachtoffer.

Nicolas Bedos, Frankrijk, 2022, 135 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Pierre Niney, Isabelle Adjani, François Cluzet, Marine Vacth, Emmanuelle Devos..