Play

Mary Shelley

Weelderig en ontroerend kostuumdrama over de rebelse Mary Shelley, de vrouw achter een van de meest iconische personages ooit: Frankenstein. Haar levensverhaal blijkt minstens zo buitengewoon als haar fantasie.

Tijden & Tickets

Op haar zeventiende valt Mary, dochter van feministisch schrijfster Mary Wollstonecraft, voor de charmante, maar getrouwde dichter Percy Shelley. Hun stormachtige romance vormde de inspiratie voor haar duisterste creatie en grootste succes: 'Frankenstein'. Een van de meest invloedrijkste romans uit de wereldliteratuur, tot stand gekomen in een periode waarin men weigerde een vrouw als schrijfster van een literair meesterwerk te erkennen.

De regie van MARY SHELLEY is in handen van Haifaa al-Mansour, de eerste vrouwelijke regisseur uit Saoedi-Arabië. Op indrukwekkende wijze brengt ze de wereld van deze bijzondere vrouw, die al op haar achttiende voor eens en altijd een stempel drukte op de populaire cultuur, tot leven.

Haifaa Al-Mansour, VK, 2018, 121 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Elle Fanning, Douglas Booth, Bel Powley, Maisie Williams, Joanne Froggatt, Tom Sturridge.