Play

Martin Luther King vs. The FBI

Documentaire over de door de FBI ontketende heksenjacht op Martin Luther King, één van de prominentste leden van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

Martin Luther King vs. The FBI - zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.Documentaire over de door de FBI ontketende heksenjacht op Martin Luther King, één van de prominentste leden van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging.

Regisseur Sam Pollard toont in deze documentaire hoe Martin Luther King kort na zijn beroemde ‘I have a dream’-toespraak door de FBI werd aangemerkt als gevaar voor de toekomst van Amerika. Op basis van later vrijgegeven geheime staatsdocumenten en het werk van historicus en Pulitzerprijswinnaar David J. Garrow laat de documentaire zien hoe de FBI onder leiding van J. Edgar Hoover een heksenjacht opende op King. Hoover zag in de massale beweging tegen rassendiscriminatie in jaren vijftig en zestig een communistisch complot en gaf opdracht King af te luisteren. FBI-rechercheurs ontdekten dat de geliefde en charismatische dominee er buitenechtelijke relaties op na hield en zetten hem met een getypte, anonieme brief onder druk: ‘Er is maar één ding dat u nog kunt doen. U weet wat het is.’

Sam Pollard, VS, 2020, 106 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.
Martin Luther King Vs The Fbi Ps 1 Jpg Sd Low 10848 1607430607