Play

Martin Eden

In Venetië bekroond romantisch drama over een amper geschoolde zeeman uit Napels die een vrouw uit de betere burgerij voor zich probeert te winnen.

Tijden & Tickets
Visser Martin bevrijdt een rijke jongeman, Arturo, uit een benarde situatie op de kade. Als dank neemt deze hem mee naar zijn huis, waar Martin kennismaakt met diens zus Elena. Martin valt als een blok voor haar. Vervolgens wordt hij gegrepen door een onstilbare honger naar kennis en boeken om aan haar standaard te kunnen voldoen. Elena wil hem best begeleiden op dat pad, maar sluit een relatie uit. In de daaropvolgende jaren doet Martin zijn uiterste best om een carrière als schrijver op te bouwen, in de tussentijd de armoe te lijf gaand met kortstondige baantjes. Hoewel hij uiteindelijk succes oogst, is hij aan het einde van zijn leven een verbitterd man: teleurgesteld in de liefde, het socialisme en zichzelf.

Het semi-autobiografische boek uit 1909 van Jack London is al een paar keer verfilmd. Deze adaptatie kenmerkt zich door een mix van stijlen, afgewisseld met historisch archiefmateriaal en een ijzersterke hoofdrol van Luca Marinelli, die in Venetië werd bekroond met de Volpi Cup, de prijs voor de beste acteur. (av)

Pietro Marcello, Italië, Frankrijk, 2019, 129 min. Italiaans & Napolitaans dialect gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Luca Marinelli, Jessica Cressy, Vincenzo Nemolata, Carmen Pommella, Denise Sardisco.
Martin Eden Ps 1 Jpg Sd Low Copyricht Francesca Errichiello 7748 1572514942