Play

Mars Express - Engels ondertiteld

Energieke en eigenaardige sciencefiction animatiefilm waarin een privédetective en haar androïde partner naar Mars afreizen om een moordzaak uit te pluizen.

Tijden & Tickets

In 2200 worden privédetective Aline Ruby en haar androïde partner Carlos Rivera ingehuurd door een rijke zakenman om een beruchte hacker op te sporen. Zo komen ze terecht op Mars, waar ze via de hoofdstad afdalen tot diep in de onderbuik van de planeet. Hier stuiten ze op een duister verhaal rondom brainfarms, corruptie én een vermist meisje dat een geheim over de robotgemeenschap in bezit heeft. Dit geheim dreigt het universum te veranderen.

MARS EXPRESS is een stijlvolle cyberpunk-thriller met stemmen van Franse topacteurs als Léa Drucker en Mathieu Amalric. Het resulteert in een film vol adrenaline en humor, die bovendien ook nog een aantal intrigerende filosofische vraagstukken rondom de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie aankaart. Die vragen zijn niet per se nieuw, denk aan het werk van Philip K. Dick, maar de frisse vorm waarin ze gesteld worden doet nieuwe antwoorden vermoeden. De film ging in première in Cannes, is geselecteerd voor IFFR 2024 en opent Anima, het internationaal animatiefilmfestival in Brussel.

Jérémie Périn, Frankrijk, 2023, 89 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld.