Play

Marriage Story

Hartverscheurend maar ook schrijnend-humoristisch echtscheidingsdrama van Noah Baumbach (Frances Ha) met Adam Driver en Scarlett Johansson.

Genomineerd voor 6 Oscars, waaronder beste film, beste vrouwelijke hoofdrol en beste mannelijke hoofdrol.
Tijden & Tickets

De twee topacteurs spelen een echtpaar in New York. Hij (Charlie) is een succesvol toneelschrijver en leider van een toneelgezelschap in Brooklyn. Zij (Nicole) heeft haar leven in Los Angeles en aspiraties om in Hollywood carrière te maken als filmster achter zich gelaten en is nu Charlie’s muze. Als de film begint, is de eerste stap richting scheiding al gezet. Nicole wil terug naar Los Angeles voor een hoofdrol in een pilot voor een tv-serie. De twee zijn bij een mediator om een zo soepel mogelijke scheiding te bewerkstellingen; belangrijkste vraag daarbij is de verdere opvoeding van hun achtjarig zoontje.

Van het voornemen alles in der minne te schikken, komt daarna weinig meer terecht. In wat volgt zien we niet alleen wat aan de scheiding voorafging, maar vooral hoe deze in de handen van gehaaide advocaten verandert in een smerig gevecht dat zelfs in goede mensen het slechtste naar boven haalt. Regisseur Baumbach baseerde de film op zijn eigen scheiding met actrice Jennifer Jason Leigh. Hij weet met andere woorden waar hij het over heeft. Gelardeerd met genoeg humor ontstaat zo een film waarin zowel de regisseur als de hoofdrolspelers volgens veel recensies de beste prestatie uit hun carrière neerzetten. (jc)

Laura Dern won een Oscar voor haar bijrol in MARRIAGE STORY.

Noah Baumbach, VS, 2019, 136 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Ray Liotta, Alan Alda, Merritt Wever.