Play

Marona

Prachtig expressieve en grenzeloos fantasierijke animatiefilm over het leven van het hondje Marona. Uitermate geschikt voor kinderen van 8 en 9 jaar.

Tijden & Tickets

In de openingsscène knippert een opgekruld hondje op een straattekening nog een paar keer met haar ogen. Marona neemt na een aanrijding afscheid van het leven; het krijtstof begint al te vervagen door de wind. Ze neemt ons vervolgens in haar gedachten mee naar al haar baasjes waar ze zo dol op is geweest – van straatartiesten tot bouwvakkers. Haar eerste baasje is de acrobaat Manole. Samen treden ze op en delen ze vele momenten van geluk, maar wanneer Manole een belangrijk contract krijgt aangeboden waarbij er geen ruimte is voor honden, besluit Marona om weg te lopen. Ze zwerft enige tijd rond, waarna diverse ervaringen met andere baasjes volgen. Tijdens haar laatste levensuur, trekken al die levenservaringen aan Marona voorbij.

MARONA kenmerkt zich door de prachtige animatiestijl; uitgeknipte waterverftekeningen bewegen over het scherm, decors kunnen uit een paar viltstiftlijnen bestaan en plotseling soepel vervormen. Het ene moment zoeven we door een Parijs van bordkarton, het volgende moment verschijnt een Mondriaan-achtige omgeving. Volkomen vrij, alsof de tekeningen hun eigen wil hebben.

Anca Damian, Frankrijk, Roemenië, België, 2019, 92 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.
Marona Ps 1 Jpg Sd Low 9067 1583922935