Play

Marlina the Murderer

Een bijzonder stijlvolle feministische western uit Indonesië. Een weduwe wordt bestolen en bedreigd door een lokale bende, maar ze lost de kwestie op haar geheel eigen wijze op.

Tijden & Tickets

Het gemummificeerde lichaam van haar overleden echtgenoot is nog in huis als een lokale bendeleider Marlina mededeelt dat hij en zijn mannen al haar bezittingen komen ophalen. Bovendien eisen ze een maaltijd en seks. Van dat laatste zal ze genieten, denkt hij. Zoals de filmtitel al suggereert, loopt dat voor de mannen niet goed af. De maaltijd bekomt hen slecht en bij de seks verliest de bendeleider letterlijk zijn hoofd. Dat hoofd neemt Marlina mee als ze op zoek gaat naar gerechtigheid. Zal ze die vinden op het oerconservatieve Indonesische eiland Sumba?

De weidse landschappen vormen een perfect decor voor deze spaghettiwestern – of beter gezegd satéwestern – met licht absurdistische dialogen vol droge humor. De sfeervolle soundtrack bepaalt het rustige tempo en de spanningsboog. (gz)

Mouly Surya, Indonesië, Frankrijk, Maleisië, Thailand, 2017, 90 min. Indonesisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Marsha Timothy, Egy Fedly, Dea Panendra, Yoga Pratama, Haydar Salishz.