Play

Marianne & Leonard: Words of Love

Een kroniek van de tragische liefdesgeschiedenis tussen schrijver/muzikant Leonard Cohen en zijn Noorse muze Marianne Ihlen.

Tijden & Tickets

In 1960 ontvlucht de dan 26-jarige Canadese schrijver Leonard Cohen zijn woonplaats Montreal. Hij strijkt neer op het Griekse eiland Hydra, waar hij de Noorse Marianne Ihlen ontmoet, die zal uitgroeien tot zijn geliefde en muze. Hij vereeuwigde haar in het nummer SO LONG, MARIANNE. Jarenlang leven ze gelukkig samen in het zonovergoten paradijs, waar een hechte gemeenschap van kunstenaars de vrije liefde viert. Maar dat verandert als Cohen zichzelf als zanger en liedjesschrijver ontdekt, naar New York verhuist en een wereldster wordt.

De Britse filmmaker Nick Broomfield (KURT & COURTNEY), die als twintigjarige student in Hydra belandde en een kortstondige affaire met Marianne had, schetst de tragische liefdesgeschiedenis van de kunstenaar en zijn muze aan de hand van persoonlijk archiefmateriaal, interviews met betrokkenen en poëtische voice-overs van Cohen en Ihlen. Een melancholieke, intieme en dromerige film over (de schaduwzijden van) roem, de seksuele vrijheid van de jaren zestig en liefde tot de dood ons scheidt.

Nick Broomfield, VS, 2019, 102 min. Engels & Noors gesproken, Nederlands ondertiteld.
Marianne Leonard  Words Of Love Ps 1 Jpg Sd Low 7640 1571748173