Play

Open Air | Mandy

Hypergestileerde psychedelische horrortrip waarin Nicolas Cage gewapend met een kruisboog, kettingzaag en bijl jacht maakt op de demonische motorbende die zijn vrouw heeft vermoord.

Tijden & Tickets

Pacific Northwest, Noord-Amerika, 1983. Buitenstaanders Red Miller en Mandy Bloom leven een vredig bestaan in de bossen. Als hun veilige toevluchtsoord woest wordt verstoord door een sekte geleid door de sadistische Jeremiah Sand, belandt Red in een fantasmagorische trip doordrenkt met bloed en vuur.

Regisseur Panos Cosmatos combineert in MANDY zijn liefde voor heavy metal, progrock, fantastische kunst en horror(trash). De film heeft de potentie uit te groeien tot een cultfavoriet. Nicolas Cage is eindelijk nog eens in topvorm: hij bloedt, kwijlt en snottert, demonstreert meerdere toepassingsmogelijkheden van wodka en verandert onder invloed van bergen cocaïne en lsd in een wraakengel, waarbij de bulderende score van de eerder dit jaar overleden IJslandse componist Jóhann Jóhannsson hem vleugels geeft.

Assistent-programmeur Wouter Greven geeft een korte inleiding bij de film.

Panos Cosmatos, VS, België, 2018, 121 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache, Ned Dennehy, Olwen Fouéré.
Mandy Ps 1 Jpg Sd Low 3685 1537261160