Play

Mandibules

Een surrealistische komedie van Quentin Dupieux (Deerskin, Rubber) over twee jongens die een enorme vlieg vinden en dit gigantische gedrocht africhten om er geld mee te verdienen.

Tijden & Tickets
Hilarische film van de Franse cult-regisisseur Quentin Dupieux in de stijl van Cheech en Chong’s UP IN SMOKE (1978) en DUMB AND DUMBER (1994) waarin twee schlemielige vrienden een vlieg ter grootte van een bulldog aantreffen in de kofferbak van hun auto. De auto hebben ze eigenlijk gestolen om een koffertje af te leveren, maar ze besluiten om de koeriersopdracht te vergeten. Ze krijgen het idiote idee om het dier te temmen en te trainen tot een soort levende drone om er diefstallen en bankovervallen mee te plegen.

Tegen de zonnige, kleurrijke achtergrond van de Côte d’Azur ontspint zich een absurd verhaal. De twee vrienden rollen door hun simplistische, onverwachte keuzes van de ene maffe scène in de andere. Ze hebben geen scrupules over diefstal en geweld, en geen interesse in andermans gevoelens, maar ze blijven desondanks vooral een innemend stel oude maatjes, overtuigend gespeeld door het Franse komische tv-duo Grégoire Ludig en David Marsais. Een film uit een bekend genre, maar zeker geen doublure; eerder een verfrissende Franse herleving die de clichés van de eerdere buddy films overstijgt. (bw)

Quentin Dupieux, België, Frankrijk, 2020, 78 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met David Marsais, Grégoire Ludig, Adèle Exarchopoulos, India Hair, Roméo Elvis.
Mandibules ps 1 jpg sd low 60a7a64d1ddec