Play

Madres Paralelas

Pedro Almodóvar (Dolor Y Gloria) keert in zijn nieuwe film terug naar een centraal thema in zijn werk: moeders en vrouwen. Met een in Venetië bekroonde glansrol van Penélope Cruz.

Tijden & Tickets

In het politiek getinte melodrama MADRES PARALELAS volgt Almodóvar twee vrouwen die ongewenst zwanger zijn. De door Penélope Cruz vertolkte Janis is een fotografe die zwanger is geraakt van een getrouwde archeoloog. Op de kraamafdeling van het ziekenhuis ontmoet ze de veel jongere, alleenstaande Ana. Hun ontmoeting wordt het begin van een warme vriendschap. Een schokkende ontdekking zal hun vriendschap echter zwaar op de proef stellen.

De inmiddels 72-jarige Spaanse grootmeester Pedro Almodóvar (TODO SOBRE MI MADRE, VOLVER) verweef de relatie met zijn eigen moeder al vaak in zijn oeuvre. In zijn nieuwe film treffen we andere moeders; imperfecte moeders, moeders die tegenslag ondervinden in het leven. Zo wordt MADRES PARALELAS een eerbetoon aan ploeterende, alleenstaande vrouwen. De film was de openingsfilm op het Filmfestival van Venetië waar Penelope Cruz werd onderscheiden als Beste Actrice.

Pedro Almodóvar, Spanje, 2021, 120 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Penélope Cruz.