Play

Madre

Zinderend psychologisch drama van de Spaanse filmmaker Rodrigo Sorogoyen (QUE DIOS NOS PERDONE, EL REINO) over een moeder en haar vermiste zoon.

Tijden & Tickets

Tien jaar geleden kreeg Elena een verontrustend telefoontje van haar zesjarige zoontje Iván. Hij was op het strand, alleen, verdwaald, zijn vader kwijt. Toen werd de verbinding verbroken. Inmiddels woont Elena vlakbij de plek waar ze het laatste levensteken van Ivàn kreeg: aan de Franse Atlantische kust, vlakbij de grens met Spanje. Ze is manager van een strandpaviljoen, heeft een nieuwe vriend en heeft haar leven weer opgepakt - althans, zo lijkt het. Maar dan ontmoet ze de Franse tiener Jean, een jongen die haar enorm doet denken aan haar zoon. Hun ontmoeting maakt veel bij hen los en zorgt voor onrust bij iedereen om hen heen.
Rodrigo Sorogoyen baseerde MADRE op zijn gelijknamige korte film uit 2017, waarvoor de jonge Spaanse regisseur destijds een Oscarnominatie ontving. Hij werkt inmiddels al voor de derde keer samen met scenarioschrijver Isabel Peña. Het product van deze samenwerking werd door internationale pers geprezen op het Filmfestival van Venetië.

Rodrigo Sorogoyen, Spanje, Frankrijk, 2019, 129 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jules Porier, Marta Nieto, Alex Brendemühl, Frédéric Pierrot, Anne Consigny.