Play

Lupin III: The Castle of Cagliostro - Engels ondertiteld

Een meesterdief zint op wraak nadat zijn laatste grote kraak is misgelopen. Debuutfilm van de Japanse animatielegende Hayao Miyazaki (Spirited Away, The Boy And The Heron), terug op het grote doek in een nieuwe 4K-restauratie.

Laatste kans
Tijden & Tickets

Meesterdief Lupin de Derde, kleinzoon van de vermaarde Arsène Lupin, ontdekt al snel na de overval op een casino met zijn maat Jigen dat de buit bestaat uit vals geld. Dat lijkt afkomstig van het eilandje Cagliostro. Daar aangekomen blijkt Clarisse, de prinses van Cagliostro, achtervolgd te worden door haar neef die haar tot een huwelijk wil dwingen. Hij zoekt een schat op het eiland en kan die alleen vinden met behulp van een ring van de prinses. Ter plekke besluit Lupin haar te redden. Dat resulteert in geweldige achtervolgingsscènes en acties, waarbij Lupin hulp krijgt van zijn bondgenoten Fujiko en Goemon, en een inspecteur die hem echter ook in de boeien wil slaan.

Alle kenmerken van de latere animatiefilms van Miyazaki zijn hier al aanwezig: de prachtige landschappen en niet te vergeten de indrukwekkende architectuur. Deze allereerste animatiefilm van de latere oprichter van de Ghibli Studios is overigens een grote inspiratiebron geweest voor Steven Spielbergs RAIDERS OF THE LOST ARK. (av)

Hayao Miyazaki, Japan, 1979, 102 min. Japans gesproken, Engels ondertiteld.