Play

N∆BOU | Lumière Jazz Nights

Dankzij de originele bezetting van trombone, elektrische gitaar, contrabas en drums dompelt N∆BOU de Belgische jazz onder in een verfrissend klankenbad. Op haar trombone zoekt bandleider en componiste Nabou Claerhout naar een geheel eigen geluid: door middel van allerlei effecten schept ze een dromerig muzikaal kader met een sterke atmosferische en melancholische weerklank, waarin het samenspel van haar kwartet perfect gedijt.

Special: Event
Tijden & Tickets

Nabou Claerhout (°1993, Antwerpen) waagde een dappere en niet-alledaagse sprong, toen ze op 9-jarige leeftijd besloot om trombone te leren spelen. Niemand kon toen vermoeden dat ze, zoveel jaar later, in het midden van de hedendaagse jazzscene zou landen. Nabou is vandaag een van de meest aanstekelijke én vernieuwende jazztrombonisten van de Benelux. Debuut-EP ‘Hubert’ was een eerste prachtige staalkaart van het unieke geluid van de groep, dat op hun eerste full album ‘You Know’ steeds verder wordt verfijnd.

Met Fred Wesley en Mark Guiliana in ‘t achterhoofd spoorde de jonge Nabou van Kunst- humaniora Brussel naar Codarts Rotterdam, om in de leer te gaan bij o.m. Bart Van Lier en Ilja Reingoud. Van jongs af aan kreeg Nabou daar de kans om samen te spelen met internationaal gerenommeerde artiesten als Bert Joris, John Ruocco, Dave Holland, Dave Douglas, Evan Parker, Martin Fondsen, Jules Buckley, Jeroen Van Herzele, Andy Hunter, Bert Boeren, Akua Naru etc. Na een tussenstop in de Royal Academy of Music in Londen (2017), studeerde Nabou in 2018 af aan Codarts. Sindsdien geeft ze les aan het conservatorium van Kortrijk, muziekacademies Wilrijk en Sint-Agatha-Berchem, en werkt ze sinds september 2021 als onderzoekster aan het Arts & Research Institute in Antwerpen.

Met haar quartet N∆BOU en debuut-EP ‘Hubert’ zette ze zich sinds 2019 op de kaart als een van de pijlers van de nieuwe jazzgeneratie in België, als soliste én componis- te. Daarnaast verdiende Nabou ook met andere projecten haar sporen: Ghent Youth Jazz Orchestra, National Youth Jazz Orcheestra (winaar van de ‘Zilveren Notenkraker’ 2016), Young Metropole Orchestra, Jokke Schreurs Septet, Azbeul, Pompelomina, AM.OK, Tadpole Evolution, Muze Jazz Orchestra feat. Lennert Baert & Het Gezin Van Paemel Theater.


Tickets: €12,50 (limited seats, vol=vol)
Locatie: Lumière Restaurant
Aanvang: 21:00 uur
Einde: 22:00 uur