Play

Lumière Jazz Nights: Mike Roelofs & Root of the matter

Mike Roelofs is een veelzijdig musicus, verwikkeld in de constante ontdekkingsreis van zijn eigenheid. Zijn stijl kenmerkt zich als inventief met een vleugje avant garde.

Special: Event
Tijden & Tickets

'Root of the matter, Labour of love, Ode to the invisible sweat of the heart. Het zijn niet zomaar titels. Het zijn labels die verwijzen naar de essentie. Met de warme consonanten en frisse dissonanten beschrijft de muziek de kwintessens van het leven, zij het op een contemplatieve wijze: nergens uitbundig. Mike heeft jaren de tijd genomen om dit album uit te brengen. Het resultaat is dan ook een bijzonder verfijnd en evenwichtig geheel. Vergeleken met zijn vorige album Catharsis, heeft Root of the matter veel meer een eigen signature. Waren het op Catharsis de nummers Wachtenmoe en Koud die duidelijk de onderscheidende klankleur van Roelofs dragen, op Root of the Matter zijn alle nummers volledig herkenbaar. Mike Roelofs heeft een hoorbare eigen stijl ontwikkeld, en die is mooi.’ (Emil Roes)

Jazznu: '… Een bijzonder verfijnd en evenwichtig geheel.... Dit is een cd die een tijdje in de speler blijft zitten.'

Jazzism: 'Somtijds op het snijpunt van jazz en klassiek weet hij telkens de juiste snaar te raken. Het kenmerk van de rasmuzikant.'

Limburger: ‘In acht stukken van eigen hand geeft de toetsenist blijk van de inventiviteit die hem ook als begeleider van anderen onderscheidt. De kracht van de piano is dat die Roelofs poëtische kwaliteiten nog beter tot zijn recht laat komen. Hij beent zijn muzikale taal uit tot het essentiële, wat de zeggingskracht van de stukken alleen maar groter maakt.'

Bezetting:


Guus Bakker - Contrabas, Arthur Lijten, Drums, Mike Rooelofs, Piano

Praktische info:


Tickets: €7 (limited seats, vol=vol)
Locatie: Lumière Restaurant
Aanvang: 21:00 uur Einde: 22:00 uur

Deze reeks concerten wordt mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van Fonds Podiumkunsten. #balkonscenes

NB: Wij volgen de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. Dat betekent dat we maar een beperkt aantal mensen kunnen toelaten. Boek je tickets voorafgaand aan het concert om zeker te zijn van een plek!

Foto: Twan Meusen