Play

Lucky

Lucky is het portret van een 90-jarige nukkige, kettingrokende atheïst – de laatste rol van de onvergetelijke Harry Dean Stanton (1926-2017) – die zich moet verzoenen met het feit dat ook zíjn leven eindig is.

Tijden & Tickets

Lucky woont in een klein, zonovergoten grensstadje in Arizona. Veel gebeurt er niet vandaag, en morgen waarschijnlijk ook niet. Lucky keuvelt en kibbelt met enkele excentrieke dorpsgenoten en toevallige passanten, hij lost een kruiswoordpuzzel op, en drinkt een Bloody Maria met de andere stamgasten van Elaine’s. Maar hoe laconiek Lucky ook doet over zijn leeftijd, hij leeft onvermijdelijk in de schaduw van de dood.

LUCKY is de bijzondere finale van de indrukwekkende carrière van Harry Dean Stanton, die naast zijn glansrol in het iconische PARIS, TEXAS te zien was in bijna tweehonderd films. Een opmerkelijke bijrol in LUCKY is weggelegd voor regisseur David Lynch, die een excentrieke man vertolkt die zijn schildpad Roosevelt is kwijtgeraakt.

John Carroll Lynch, VS, 2017, 88 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingston, Ed Begley Jr., Tom Skerritt.