Play

Loving Vincent

Zeven jaar lang werkten filmmakers Doroto Kobiela en Hugh Welchman aan deze volledig met de hand geschilderde animatiefilm over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. Genomineerd voor de Oscar voor Beste Animatiefilm.

Tijden & Tickets

Net wanneer Van Gogh eindelijk enig succes begint te krijgen, pleegt hij op 37-jarige leeftijd zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. Maar de verschillende mensen die hij tijdens zijn reis ontmoet, blijken allemaal hun eigen theorie te hebben over de dood van de getroebleerde kunstenaar.

LOVING VINCENT is een hommage aan Vincent van Gogh, verpakt als een moordmysterie. In 65.000 frames, die door meer dan 125 kunstenaars met de hand geschilderd werden, komen enkele beroemde schilderijen (onder meer HET NACHTCAFÉ, KORENVELD MET KRAAIEN, PORTRET VAN DR. GACHET en STERRENNACHT BOVEN DE RHÔNE) van de Nederlandse grootmeester tot leven. De film won de publieksprijs tijdens het animatiefilmfestival in Annecy.

Hugh Welchman, 2017, 95 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Douglas Booth, Robert Gulaczyk, Eleanor Tomlinson, Jerome Flynn, Saoirse Ronan.