Play

Love Life

Subtiel Japans familiedrama over de complexiteit van menselijke relaties en het omgaan met grote emoties als liefde en verdriet.

Tijden & Tickets

Taeko woont met haar man Jiro en haar zesjarige zoontje Keita uit een vorig huwelijk in een kleine flat in de stad. Hoewel Jiro’s ouders om de hoek wonen, is de familieband niet hecht: ze hebben moeite met het huwelijk en wensen een eigen kleinzoon. Als na een tragisch ongeluk de biologische, dove vader van Keita weer opduikt, raakt de familie nog meer ontregeld. Gedreven door schuldgevoel stort Taeko zich op het helpen van haar oude liefde, hetgeen haar relatie met Jiro onvermijdelijk op het spel zet.

Het bitterzoete, soms pijnlijke LOVE LIFE van regisseur Kôji Fukada (A GIRL MISSING, HARMONIUM) werd geselecteerd voor de competitie van het filmfestival in Venetië en is vaak vergeleken met de familiedrama’s van zijn beroemde landgenoot Hirokazu Kore-eda (SHOPLIFTERS).

Kôji Fukada, Japan, 2022, 123 min. Japans & Koreaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kento Nagayama, Fumino Kimura, Marika Yamakawa, Atom Sunada, Win Morisaki.