Play

Love Lies Bleeding

Pulpy neo-noir thriller waarin sportschoolmanager Lou als een blok valt voor bodybuildster Jackie. Hun prille liefdesgeluk wordt echter op de proef gesteld door een reeks gewelddadige gebeurtenissen. Met Kristen Stewart en Ed Harris.

Tijden & Tickets

In een afgelegen stadje in New Mexico wordt het leven van Lou volledig op zijn kop gezet wanneer Jackie in haar sportschool opduikt. Jackie is vastbesloten om het te maken als bodybuildster en is op weg naar Las Vegas voor een belangrijke wedstrijd. Lou is gelijk verliefd en helpt haar maar al te graag bij de voorbereidingen. De twee belanden al spoedig samen tussen de lakens, maar het prille liefdesgeluk komt in het geding als Jackie aan het werk gaat bij Lou’s vader, een louche wapenhandelaar. Lou en Jackie raken verstrikt in de machinaties van diens misdaadorganisatie.

Humor, horror, bodybuilding en anabole steroïden zijn de belangrijkste ingrediënten van de tweede film van Rose Glass (SAINT MAUD). De film ging eerder dit jaar in première tijdens het Sundance Film Festival en was één van de publiekshits van het festival. ‘Thelma & Louise on steroids’, was de treffende kop in een Australische krant. (mv)

Rose Glass, VK, VS, 2024, 104 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kristen Stewart, Katy O’Brian, Ed Harris, Dave Franco, Jena Malone.