Play

Lourdes

Deze documentaire volgt een aantal pelgrims op hun reis naar de beroemde bedevaartsplaats en luistert naar hun gefluisterde gebeden.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

LOURDES zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.


Lourdes is een klein stadje in het zuiden van Frankrijk waar honderdzestig jaar geleden de Maagd Maria verscheen aan Bernadette Soubirous. Nu is het een plek waar dagelijks duizenden pelgrims uit de hele wereld samenkomen in de hoop op een wonder. Miljoenen mensen streelden de rots in de grot van Lourdes. Ze lieten er een afdruk achter van hun dromen, hun hoop en hun verdriet. In Lourdes komen kwetsbaren en behoeftigen samen. Het heiligdom is een schuilplaats voor pelgrims, in al hun naaktheid. Letterlijk – wanneer ze zich uitkleden om te baden in de bronnen – en figuurlijk – in een direct, bijna lijfelijk contact met de Heilige Maagd.

Filmmakers Thierry Demaizière en Alban Teurlai trokken eropuit om deze pelgrims te ontmoeten. De ernstig zieken en hun verzorgers, zwervers, soldaten en sekswerkers. Ze luisterden naar hun gefluisterde gebeden en hun door beproeving getekende levens. In de documentaire laten de filmmakers zien dat Lourdes veel meer is dan een heilige plaats. Het is een groots theater van het leven waar aangrijpende levensverhalen verteld worden. Een plek waar ook gedanst en gelachen wordt. En hartverscheurend gehuild bij het afscheid want ‘als je in Lourdes bent, kun je je laten zien zoals je bent’.

Thierry Demaizière & Alban Teurlai, Frankrijk, 2021, 95 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld.
Lourdes ps 1 jpg sd low 60ae1835bdfc9