Play

Lost in the Night

Mysterieuze thriller van Amat Escalante (Heli) over een reeks verdwijningen in een kleine Mexicaanse gemeenschap die het decor is van protesten tegen de internationale mijnindustrie.

Tijden & Tickets

De Mexicaan Escalante regisseerde acht afleveringen van de Netflix-serie NARCOS: MEXICO. De sfeer uit die serie hangt ook een beetje over LOST IN THE NIGHT. Hoofdpersoon is de jonge Emiliano. Drie jaar na het verdwijnen van zijn moeder nadat die werd opgepakt door de lokale politie, krijgt hij een aanwijzing die leidt naar de modernistische villa van een steenrijke familie. Haar lichaam zou daar verborgen of begraven zijn. Emiliano neemt een baantje als klusjesman bij de familie, die bestaat uit de conceptuele kunstenaar Rigo, zijn partner, tv-ster en popzangeres Carmen en diens dochter Ester, een verwende vlogger die op de sociale media likes scoort door haar eigen zelfmoord te faken. Tijdens zijn zoektocht naar de waarheid raakt Emiliano steeds meer verstrikt in het bizarre gedrag van deze disfunctionele familie.

Behalve een moordmysterie is LOST IN THE NIGHT ook een psychosociaal drama over klassenverschillen, de exploitatie van het platteland en het verrotte Mexico. Niet voor niets omschreef The Guardian de film als een ‘Lynchiaans melodrama over Mexicaanse corruptie, cynisme en onverschilligheid’. (jc)

Amat Escalante, Mexico, Duitsland, Nederland, 2022, 140 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Juan Daniel GarcÍa Treviño, Bárbara Mori, Ester Expósito, Fernando Bonilla, Mafer Osio.