Play

Los Versos Del Olvido + inleiding en Q&A regisseur via Zoom - Engels ondertiteld

Maatschappijkritische, magisch-realistische film over de beheerder van een kerkhof die voor een dilemma komt te staan als hij het dode lichaam van een jonge vrouw ontdekt.

N.B. De film is Engels ondertiteld en het randprogramma is ook Engels gesproken.
Tijden & Tickets

Het rustige leventje van de eigenzinnige oude kerkhofbeheerder wordt wreed verstoord door de komst van een groep paramilitairen. Ze zijn op zoek naar een plek om slachtoffers van een bloedig neergeslagen protest tegen het regime van Pinochet te laten verdwijnen.

Het debuut van de Iraanse regisseur Alizera Khatami is een subtiel, emotioneel drama met twee verschillende verhaallijnen. Het serene bestaan van de oude man contrasteert sterk met de wreedheden in het militaire bewind. LOS VERSOS DEL OLVIDO (Verzen van Vergetelheid) is meer dan een krachtig protest tegen de verdwijningen tijdens de dictatuur van Pinochet in de jaren zeventig in Chili. Het is tevens een poëtisch verhaal over menselijkheid, respect voor het leven en de noodzaak van herinnering. Prachtige fotografie en sterke acteerprestaties doen de rest. (ej)

Na de vertoning van de film vindt er een nagesprek via Zoom plaats met de Iraanse regisseur van de film, Alireza Khatami (taal: Engels).

Tijdschema:
18.45 - Deuren open
19.00 - Start introductie
19.30 - Start film
21.00 - Start Q&A
21.30 - Einde

Alireza Khatami, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Chili, 2017, 92 min. Spaans gesproken, Engels ondertiteld. Met Juan Margallo, Tomás del Estal, Manuel Morón, Itziar Airpuru, Gonzalo Robles.