Play

Lola Rennt - Engels ondertiteld

Opwindende thriller over een roodharige jonge vrouw die door de straten van Berlijn rent in een race tegen de klok om het leven van haar vriend te redden.

Tijden & Tickets

Lola, een roodharige punker, heeft twintig minuten de tijd om ergens 100.000 Mark vandaan te halen en af te leveren bij haar vriend Manni, om te voorkomen dat hij wordt vermoord door een drugsdealer voor wie hij heeft gewerkt. Haar enige optie lijkt de bank waar haar vader werkt. Maar hoe komt ze binnen twintig minuten van haar kamer naar de bank? En van de bank naar haar minnaar? Door te gaan rennen! We zien haar drie keer op dezelfde route door Berlijn, waarbij de gebeurtenissen onderweg steeds een andere wending nemen. Zo laat Tykwer zien dat volgens hem alles wat er gebeurt uiteindelijk van een aantal kleine toevalligheden afhangt.

In LOLA RENNT gebruikt Tykwer een breed palet van filmische middelen – muziek, montage, cameravoering en zelfs animatie – om een redelijk eenvoudig verhaal op een meeslepende manier te vertellen, zonder emotioneel geladen dialogen, maar met enorm veel dynamiek. (bw)

Tom Tykwer, Duitsland, 1998, 81 min. Duits, Engels & Japans gesproken, Engels ondertiteld. Met Franka Potente, Moritz Bleibtreu, Herbert Knaup, Nina Petri, Armin Rohde..