Play

L’Odyssée

Jacques-Yves Cousteau, zijn vrouw en zijn twee zonen wonen in 1948 allen in een paradijs, een mooi huis met uitzicht op de Middellandse Zee. Maar Cousteau droomt van het avontuur en denkt aan niets anders. Met zijn uitvinding, een duikuitrusting die onder water kan ademen, heeft hij een nieuwe wereld ontdekt. En deze wereld wil hij verkennen. Daarvoor is hij bereid alles op te offeren.

Tijden & Tickets

Op intrigerende wijze toont L’ODYSSEE hoe de altijd roodgemutste Cousteau van een dromerige, kapitaalzuchtige narcist verandert in een ontembare milieuactivist. Ook wordt er aandacht besteed aan Cousteaus relatie met zijn vrouw Simone (Audrey Tautou) en zoon Philippe (Pierre Niney), die vaak te wensen overliet. Echter toont deze film vooral de pracht van de onderwaterwereld, die nu, meer dan ooit, de hulp van de mensheid nodig heeft.

Deze vertoning is in het kader van de walvissententoonstelling in het Natuurhistorisch Museum van Maastricht. Op basis van de onderwaterwereld van Cousteau zal paleontoloog John Jagt in zijn introductie het lot van de walvis uit de doeken doen.

Tegen inlevering van het filmticket van L'ODYSSEE krijgt u €1,- korting op één entreeticket van het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Deze actie loopt t/m 1 september 2019 en valt niet te combineren met andere acties.

Jérôme Salle, Frankrijk, België, 2016, 122 min. Frans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou.