Play

Little Man, Time and the Troubadour

Poëtische roadmovie over een troubadour die op de fiets door zijn geboorteland Abchazië trekt en met zijn reizende voorstelling verhaalt over ontworteling en oorlog.

Tijden & Tickets

De troubadour uit de filmtitel is kunstenaar Sipa Labakhua. Het autobiografische, soms bijna surrealistische stuk dat hij tijdens zijn tournee speelt, is gebaseerd op het lot van zijn vader. Labakhua’s vader was een idealistische politicus die, ten tijde van het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, door de oorlog met Georgië werd gedwongen om met zijn gezin naar Moskou te vluchten. Maar nu is zijn zoon naar zijn geboorteland teruggekeerd. Met zijn reizende voorstelling confronteert hij het publiek met zijn eigen geschiedenis van ontworteling en oorlog, en bespreekt hij zaken waar men liever niet over praat. Onderweg verzamelt hij persoonlijke herinneringen en dromen van een bonte stoet landgenoten: orthodoxe priesters, Abchazische nationalisten, Syrische vluchtelingen, Georgische boeren en Russische hippies.

Ineke Smits, België, Nederland, 2019, 104 min. Russisch, Georgisch, Abchazisch & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.
Doorlezer

Regisseur en scenarioschrijfster Ineke Smits maakte eerder ‘Stand by Your President’ en ‘Magonia’, waarmee ze internationaal prijzen won. In radioprogramma 'Kunststof' vertelt ze over haar nieuwe film. Beluister het fragment hier.

Little Man Time and the Troubadour ps 1 jpg sd low 61371af0a6182