Play

L'Innocent

Romantische misdaadkomedie van en met Louis Garrel als een sombere weduwnaar die tegen zijn zin betrokken raakt bij een overval op een vrachtwagen vol Iraanse kaviaar.

Tijden & Tickets

Het drijft Abel tot waanzin: keer op keer wordt zijn moeder Sylvie halsoverkop verliefd op criminelen. De overgave waarmee zijn moeder zich in de liefde stort, is voor Abel zelf ondenkbaar geworden. Zijn vrouw is enkele jaren geleden overleden en van die klap is hij nooit helemaal hersteld.

Sylvie’s nieuwste vlam heet Michel. In een poging om zijn moeder te beschermen tegen de slechte invloed van Michel, besluit Abel hem te gaan schaduwen. Hij krijgt daarbij hulp van zijn beste vriendin Clémence. Enkele plotwendingen verder raakt Michel echter zelf betrokken bij een overval.

L’INNOCENT laat zich niet vangen binnen de hokjes van één filmgenre. De toon schiet heen en weer van kluchtig naar romantisch en melancholisch; er wordt geflirt met de conventies van zowel heist movie, film noir, thriller als romantische komedie, en telkens als je denkt te weten wat er gaat komen, tovert Garrel toch weer een verrassing uit de hoge hoed.

Louis Garrel, Frankrijk, 2022, 99 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Louis Garrel, Noémie Merlant, Anouk Grinberg, Roschdy Zem.