Play

Lillian

Epische roadmovie over een Russische immigrante die – als haar Amerikaanse Droom op niets is uitgelopen – van New York naar huis loopt. Een kroniek van een langzame verdwijning.

Tijden & Tickets

Lillian besluit om naar huis te lopen. Haar verblijfsvergunning in de VS is verlopen en zelfs voor een baantje in de porno-industrie heeft ze papieren nodig. Ze heeft geen geld en door naar huis te lopen hoopt ze onder de radar te blijven. Over de persoon Lillian komen we weinig te weten, maar we zien des te meer van haar dagelijkse strijd om aan eten en een slaapplek te raken, en we worden geconfronteerd met de onverschilligheid van velen die ze onderweg ontmoet.

Het verhaal van Lillian is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Toch koos documentairemaker Horvath voor het maken van een speelfilm. De landschappen die de intrigerende Lillian doorkruist, leveren spectaculaire beelden op. De stilte en de eindeloze reeks stappen in een leeg landschap zorgen voor een bijkans hypnotische kijkervaring. (ej)Je kunt deze film ook thuis zien via Picl.

Andreas Horvath, Oostenrijk, 2019, 130 min. Russisch, Engels & Tsjoektsjisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Patrycja Planik, Chris Shaw, Albert Lee, Dave Swallow.
Lillian 70X100Affiche Def Web 8867 1582103136